Kurum Adı : Yavuz Selim Ortaokulu
WEB Adresi : http://goksunyavuzselim.meb.k12.tr
Adres : Kurtuluş Mahallesi Turgut Özal Caddesi 46600 Göksun/KAHRAMANMARAŞ

VİZYON
İlimizde gözde ve örnek, bölgemizde lider, Türkiye için çalışan, dünya ile yarışan bir okul olmak.

MİSYON
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, eleştirel düşünen, öğrenmeye, yeniliğe ve gelişime açık, farklılıkları zenginlik olarak algılayan, estetik duyguları gelişmiş, milli kültürünü özümsemiş, evrensel düşünen bireyler yetiştirmektir.

Öğretmen Sayısı : 34
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 620
Öğretim Şekli : İkili Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabahçı Grubu: 07.10-13.00 Öğleci Grubu: 13.00-18.50
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz, Göksun ilçesi merkezinde olup okulumuzun il merkezine uzaklığı yaklaşık 90 km´dir.
Ulaşım : İlçe, karayol ulaşım bakımından elverişli bir yerdedir. İlçe merkezine ulaşım yaya, taksi veya dolmuşlarla, il merkezine ulaşım ise şehirler arası otobüslerle veya dolmuşlarla sağlanmaktadır. Karayolu dışında ulaşım aracı bulunmamaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Göksun, Kahramanmaraş il merkezine 89 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. İlçe, Binboğa Dağı eteklerinde, Törbüzek Çayı ve Kayseri-Kahramanmaraş yolu üzerinde, 1240 metre yükseklikte, Göksun Ovası´nda kurulmuştur. 2011 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre Göksun´un toplam nüfusu 54.024 olarak görülmektedir. Yüz ölçümü 1920 km²dir. Akdeniz Bölgesi´yle İç Anadolu arasında yer alan ilçede, geçiş bölgesi iklim özellikleri görülür.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: